СВ Компани дооел од Скопје е основана во 1995 од страна на г. Воислав Мартиновски како компанија за големопродажба и дистрибуција.
Компанијата е вклучена во големопродажба и дистрибуција на производи главно од FMCG сегментот (вода и разладни уреди за вода, масло од семе од кајсија, чај, производи за лична хигиена и медицински производи, еколошко пакување). Покрај овие активности, компанијата нуди и сервис за одржување на ладилници за вода. Компанијата вработува 5 вработени, а во 2017 година продажбата достигна 247.413 евра.
Главни производи:
– Трговија на големо: Ладилници за вода и вода различно пакување: 19l, 9l, 10l, 1.5l, 0.5l;
– Пакување кое ги исполнува критериумите за животна средина на ЕУ (клиентите за ова пакување се компании за производство на храна кои извезуваат во земји на ЕУ);
– Посредување во дистрибутивни активности – логистичка поддршка за: супермаркети, компании и болници.
Во моментов главните клиенти се: супермаркети (Vero, Жито Маркети, Kit-GO, итн) и компании.

Достава на вода
Вода / апарати

Ладна, Добра вода, Изворска, Кожувчанка, Планинска роса.

Пакување:
19l, 9l, 10l, 1.5l, 0.5l

напитоци
чај / кафе

Чаеви и кафе од палетата на Атлантик А.Д. Скопје, Cedevita, Grand

Пакување:
Пакети од 6, 12 и 18 производи

канцеларија
Потрошни материјали

Хартија, тонери, потрошен материјал, галантерија

Пакување:
Различни опции

хигиена
средства за хигиена

 

Пакување:
Различни опции